Werknemerspensioen

Pensioen voor uw werknemers

Advies over de pensioenregeling voor uw werknemers

Een pensioenregeling is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Het verhoogt de loyaliteit van uw huidige werknemers en maakt u aantrekkelijker voor nieuwe werknemers. Maar tegelijkertijd is een collectieve pensioenregeling ook een van de meest complexe arbeidsvoorwaarden.

Pensioenverzekering

Het is belangrijk om de pensioenregeling voor uw werknemers zó in te richten dat deze voldoet aan de wetgeving maar ook aansluit op uw wensen en de afspraken die u hierover met uw werknemers heeft gemaakt. Een goede pensioenregeling houdt met al deze elementen rekening.

Nabestaandenvoorziening

Naast het ‘sparen voor de oudedag’ is ook het zorgen voor de nabestaanden vaak onderdeel van de pensioenregeling. De partner en de kinderen ontvangen dan een uitkering nadat uw werknemer is overleden.

Communicatie

Het is belangrijk dat uw werknemers op de hoogte zijn van (de laatste wijzigingen in) uw pensioenregeling. Als werkgever wordt van u verwacht (staat in de Pensioenwet) dat u uw werknemers goed informeert.

U kunt ons ook inschakelen om de communicatie en voorlichting over uw pensioenregeling voor u te verzorgen. Op een heldere en praktische manier krijgen u en uw medewerkers inzicht in de pensioenregeling.  

De pensioencommunicatie kan op verschillende manieren worden geregeld. Zoals een presentatie, online en/of met persoonlijke gesprekken.

Beheer

Een ander uitermate belangrijk onderdeel is het beheren van de pensioenregeling. U moet er toch niet aan denken dat een medewerker onverwacht komt te overlijden en zijn/haar partner niet is aangemeld bij de pensioenuitvoerder en bij u aanklopt voor de uitkering van het partnerpensioen.

Wij kunnen uw pensioenregeling volledig beheren zodat u zich volledig kunt blijven richten op uw eigen werkzaamheden. Wij zorgen ervoor dat uw pensioenregeling up-to-date blijft en u volledig ‘ontzorgd’ wordt. Verstegen pensioenadviseurs helpt u graag met een onafhankelijk pensioenadvies en pensioenoplossingen.

Het adviseren van Pensioen en Levensverzekeringen is aan strenge regels gebonden en valt onder de categorie complexe producten en is een specialisme. Specialisme vraagt om deskundigheid en bij deskundigheid hoort dat je dagelijks met de materie bezig bent. Het is daarom dat wij van MKB Rijnmond Verzekeringen nauw samenwerken met Theo van Son van Verstegen pensioenadviseurs


Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief