Compagnonsverzekering

Compagnonsverzekering

Niemand wil er graag over nadenken maar een overlijden geeft ingrijpende veranderingen. Om negatieve financiële gevolgen te voorkomen is het goed om hier toch bij stil te staan. Wat gebeurt er met uw bedrijf als u of (een van) uw compagnon(s) overlijdt? Het is een prettige gedachte dat de continuïteit van uw onderneming dan niet in gevaar komt.

Als een compagnon overlijdt, betekent dat vaak dat diens aandelen naar zijn of haar erfgenamen gaan. Het overnemen van deze aandelen door de achterblijvende compagnon(s) kan een kostbare aangelegenheid zijn. Een compagnonsverzekering via Verstegen pensioenadviseurs biedt u deze zekerheid.

Een compagnonsverzekering is een overlijdensrisicoverzekering maar dan voor compagnons. Het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd aan de langstlevende compagnon(s). Die kan/kunnen de uitkering gebruiken om de erfgenamen uit te kopen, zonder dat hiervoor geld uit het bedrijf hoeft te worden gehaald. Zo blijft de continuïteit van uw onderneming gewaarborgd.

Premie

De hoogte van de premie is natuurlijk afhankelijk van de dekking die gekozen wordt, maar ook van geslacht, leeftijd, gezondheidsfactoren en duur van de verzekering. Ook of er wel of niet gerookt wordt is een belangrijke factor. 

Het adviseren van Pensioen en Levensverzekeringen is aan strenge regels gebonden en valt onder de categorie complexe producten en is een specialisme. Specialisme vraagt om deskundigheid en bij deskundigheid hoort dat je dagelijks met de materie bezig bent. Het is daarom dat wij van MKB Rijnmond Verzekeringen nauw samenwerken met Theo van Son van Verstegen pensioenadviseurs

Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief