Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Niemand denkt er graag over na, maar een overlijden geeft ingrijpende veranderingen voor de nabestaanden. Om negatieve financiële gevolgen te voorkomen is het goed om hier toch bij stil te staan. Blijven uw partner en kinderen verzorgd achter als u onverwacht komt te overlijden? Het is een prettige gedachte dat, als u er niet meer bent, uw partner of gezin de levensstandaard kunnen behouden die ze op dit moment gewend zijn.

Uitkering bij overlijden

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden. Uw nabestaanden kunnen hiermee aan alle financiële verplichtingen blijven voldoen en bijvoorbeeld tijdelijk stoppen met werken om voor de kinderen te zorgen.

Het is belangrijk om vast te stellen welk inkomen uw nabestaanden nodig hebben als u komt te overlijden. Als dat is vastgesteld kan bekeken worden hoe dit gerealiseerd kan worden. Hierbij wordt rekening gehouden met uw bestaande voorzieningen en uw vermogen.

Eenmalige of periodieke uitkering

Bij een overlijdensrisicoverzekering kunt u kiezen voor een eenmalige of periodieke uitkering

Premie

De hoogte van de premie die u betaalt is natuurlijk afhankelijk van de dekking die u kiest, maar ook van geslacht, leeftijd, gezondheidsfactoren en duur van de verzekering. Ook of u wel of niet rookt is een belangrijke factor.

Overlijdensrisicoverzekeringen behoren tot de categorie complexe producten. Advisering van deze producten vraagt om specialisme. Specialisme vraagt om deskundigheid en bij deskundigheid hoort dat je dagelijks met de problematiek bezig bent. Het is daarom dat wij van MKB Rijnmond Verzekeringen nauw samenwerken met Theo van Son van Verstegen pensioenadviseurs.

Blijf op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief